did you miss me while you were looking for yourself


Tell me did you sail across the sun
Did you make it to the milky way to see the lights all faded
And that heaven is overrated

But tell me, did you fall for a shooting star
One without a permanent scar
And did you miss me while you were looking for yourself out there?

31 januari 2012

Nu har vi bara samhälle kvar sen slutar vi!
Ska bli skönt att komma hem faktiskt, om vi slutar tidigare tror jag att jag ska gå in till stan och prata med optikern. Då sparar jag tid imorgon ju! ^^

Dag 17. Detta gör jag på fritiden.

Jag vet att jag missat en hel del dagar under mitt 30-dagars projekt men jag har betämt mig för att fortsätta utifrån den dag jag skrev senast.

Eftersom jag pluggar i Karlshamn och åker buss, blir det ofta inte mycket tid över åt fritidsaktiviter. Slutar runt 3 nästan varje dag alltså är jag hemma runt 16 tiden varje dag. Men de dagar då jag inte har läxor att göra eller prov och plugga till brukar jag umgås emd mina kompisar, läsa böcker, se på film, kela med katterna och ibland även gå en runda med kameran. Blir oftast så att jag träffar kompisar 1 dag i veckan och sedan på helgen. Men jag pratar med mna kompisar i skolan och över internet så man håller ju kontakten även om man inte ses så ofta! :)

Solsken och Fågelkvitter...

Solen skiner och det är fågelkvitter ute! Fick sina härliga vårkänslor att jag öppnade fönstret. Synd bara att det är så jävla kallt ute! Fiffi älskar att sitta i fönstret och titta på fåglarna. Nu när det är öppet så sitter hon hon och pratar med fåglarna. Haha, så söt hon är!

Idag har man sovmorgon till 11.15, riktigt gott! Blir att ta bussen vid 10.14 så kommer i lagom tid till skolan utan att behlva sitta och vänta i en evighet på att lektionen ska börja. Har prov idag också, förhoppningsvis är det inte så svårt. Har verkligen inte haft ro att sitta ner och läsa i boken, förra veckan var ju bara skit så du hade man inte lust att dra fram böckerna och börja plugga. Är på relativt bra humör idag, även om jag ALDRIG får sova i det här huset.... Blev väckt först av skrikande pojkar sedan av bråkande katter.. Suck!

I want my babes..

Skor "All Star Specialty Hi" - Golden Apricot
Nu har jag bestämt mig. Det vlir inga vita Converse till våren. Det blir dessa helt underbara gula converse istället!
Har funderat läänge på vilken färg jag ska ha och vitt känns lite tråkigt. Alla har ju svarta, vita eller röda så jag tänkte sticka ut lite genom att införskaffa mig ett par gula!
enda problemet är ju att jag vill hitta en butik som säljer gula converse i närheten. Är ju så jobbigt att gå och vänta på ett paket när man beställt via internet. Tar ju alltid ett par dar. se måste man ju betala frakten också och då blir det dyrare
n att köpa i butik. Behöver snåla med mina pengar så det räcker under sommaren.


29 Januari 2012

ååh, det är så fint väder ute idag! Jag vill ha vår, vitsippor, sol, fågelkvitter och värme. Hur underbart som hellst. Men det är säkert skitkallt ute även om solen lyser. Är ju trots allt bara januari fortfarande. Har ju hela februari kvar innan det ens börjar bli vår. Men när våren väl är kommen så kommer jag jobba i 5 veckor, sen är det är inte långt kvar till sommarlovet. Förhoppningsvis får man sommarjobb denna sommaren med även om man inte fyllt 18 ännu. Något feriearbete borde man ju få iår igen. Var ju faktiskt riktigt trevligt att spendera 4 veckor av sommaren på ålderdomshemmet.
Nu när det är så fint väder sitter man bara och längtar efter sommaren, trött på vinter faktsikt..

Dag 16. Min favoritfilm.

Jag har inte direkt någon favortifilm men jag tycker om Pearl Harbor väldigt mycket, den är så fin!
Dear John, Remember Me, Harry Potter (3-7), en hel del andra tjejfilmer är vad jag har hemma så antagligen är det jag tittar mest på. Sen har jag lite annat också, som typ E.T och Sweeny Todd.
Att krypa ner i sängen/soffan framför en film med nära en vän eller liknande en fredag/lördag kväll är ju bara för mysigt. Det fick mig att tänka alla fina gånger jag och Emma försökt se på skräckfilm. Vi kryoer ihop så nära varandra i soffan det bara går och skriker samtidigt när det blir läskigt. Haha, jag kan erkänna att jag är en riktig fegis när det gäller skräckfilmer! (a)

Har sett några Saw, the grudge och The ring som kanske inte riktigt räknas som skräckfilmer men jag tyckte de var lite äckliga. Sen har jag nog några andra "halv" läskiga filmer medn Emma. Hon har massor av filmer och hälften av alla man ser har man sett hos henne genom åren! ;)

Dag 15. Böcker jag läser.

Jag läser en hel del böcker, för tilfället läser jag romanen "innan jag dör" av Jenny Downhamn.

De flesta böcker jag läser är ungdomsböcker, gärna lite tjockare böcker så det blir lite utmaning. Jag har läst en del framtidsromaner som t.ex Hungerspelen och Ful-serien. Började med hungerspelen, ville ha liknande böcker så jag började läsa ful och fastnade där. Sen fick vi som skoluppgift att läsa en bok om cancer, så jag läste då "allt för min syster" som även finns på film. Måste bara tilägga att boken är flera gånger bättre än filmen och lite annorlunda, så tjuvläs inte fram mot slutet!
Jag även läst den förstaoch börjat på den andra harry potter-boken, men det var inget jag fastnade i så jag började läsa någon annan bok istället.

Jag har varit med i en bokklubb för tjejer i många år. Man fick 2 böcker och massa skräp på posten i ett rosa paket. Ibland var det bra böcker men oftast inte, tyckte klubben riktade in sig på allt yngre tjejer så böckerna blev lite mer "töntiga" och likaså sakerna. Gick ur efter många års medlemsskap med hel del böcker på nacken. Har hela bokhyllan full av gamla tjejböcker och även några hästböcker som jag fått av syrran.
Ska försöka bli av med så många gamla tjejböcker som möjligt då då bara står och dammar i min bokhylla. Någon liten läsglad tjej kan ju ha nytta av böckerna!

28 Januari 2012

Hallå där folket! Vaknade redan runt 8 imorse av en filip var som var uppe sprang. Morgonpigg som vanligt. Han var hlet jäkla galen imorse, sprang omkring och hoppade i trappan. Självklart måste han även skrika och göra en massa konstiga ljud direkt på morgonen. Så det vara att stänga av öronen och försöka somna om. 

Men sovmorgon verkar inte extistera i den här familjen, är det inte pojkarna som gapar och skriker direkt på morgonen så är det katterna. Fiffi är helt galen idag hon också, hoppar runt och välter massa saker från hyllor och blommorna i fönstret är riktigt roliga att knuffa ner. Det är därför jag aldrig stälelr något i mitt fönster - det får inte vara ifred. Gav upp hoppet om att få sova en timme till vid 9 så då gick jag upp och åt pankakor till frukost. Sen har jag bara suttit vid datorn och läst lite i min bok. Förskte vila en stund innan men fiffi tyckte inte jag behövde det så hon välte ner massa saker som landade med en duns i trappan.
Sitter hemma denna helgen också så blir antagligen att försöka plugga lite. Lite deppigt att plugga på en lördag kasnke men jag har inget val. Måste få bra betyg på detta provet ananrs kommer jag bara deppa för ytterligare ett misslyckat prov. Fick precis G på förra, hemskt att knappt klara G när man vill satsa på ett MVG i slutbetyg.. :/

27 januari 2012

Har varit världens sämsta på att uppdatera idag, så tänkte vara så snäll att slänga in ett snabbt inlägg när jag ändå har blogg.se uppe. 

Fredag idag, vilket innebar superfredag i kyrkan. Superfredag är typ var fjärde vecka tror jag, så det här var årets första superfredag. Vi hade besök från karlshamn också, var lite trevliga människor som bla spelade lite under kvällen. Var lite drygt till en början, alla höll på med varandra så jag bara satt där och typ tråkade. Sen fikade vi och sen efter det blev bilkurragömma,jag var ju med i den vinnnande bilen så var ju lite extra skoj. Men blev bara en omgång, sedan skulle folket tydligen hem. Så vi följde med Angelika och Simon hem till dem där vi tittade på fotboll och Bilar 2. Rätt mysigt faktiskt, dock var det väldigt kallt att gå den lilla biten hem. 

Nu ska jag faktiskt lägga mig och läsa, duktig som jag är. Har ju kommit ganska långt i boken nu så det börjar bli svårt att lägga ifrån sig boken. ^^

I can barley stand this feeling. I miss you so much..

Hallå där folket!
Inte updaterat något alls idag då min dator fortfarande är kass.. Datateknikern ska kolla vad hon mer kan göra annars skulle hon felanmäla den så någon annan snubbe fick titta på den.. Är troligtvis utan dator en vecka till, yay. *not*
Hursomhellst, kort dag idag. Vi började kvart i 9, gick igenom förra veckans prov för att sedan få rast innan vi skulle på teater. Helt okej teater, handlade om typ politik och nån svensk som dog i afrika. Slutade kvart i 12 så tog bussen hem vid 12. Kom hem, åt, la mig och sov och nu sitter jag här.
Klarade mig igenom gårdagen utan tårar, var nära men jag lyckades!
Kör samma deal idag, inga tårar idag. Det är fredagkväll och jag ska till kyrkan på superfredag, awsome!
Eller kommer bli awsome om jag inte börjar storböla denna veckan med. Min ntya deal 'r att jag inte sla gråta ett skit under hela helgen eftersom jag MÅSTE plugga. Tisadg får jag böla hur jag mycket vill, då är provet över och jag kan ta itu med mina problem. 

Katten sover btw på min skrivbordsstol så jag sitter på golvet och skriver. Går inte jättebra, gör svinont i fötterna. dock så lyckades jag ju skriva detta inlägg utan några stora grammatiska fel...

Du var mitt ljus i mörkret, du var lycka i allra högsta grad.

Jag vill också leva i bubbla. I en bubbla där allting är vackert och inga problem finns. När man är nykär brukar man leva lite som i en bubbla. Allt är underbart och man kan inte tänka på annat den den personen som betyder så otroligt mycket för en. Den underbara känslan man har när allt känns helt perfekt. Man vill bara stanna i den där lilla bubblan för evigt så man slipper möta den hemska verkligen. Men det kommer en tid då denna lilla bubbla spräcks, känslorna har svalnat och verkligheten känns inte lika hemsk längre, för man vet att man inte behöver möta alla verklighetens prövningar ensam. Man har någon att luta sig mot när världen känns aldeless för tung att möta ensam. 

Jag har också levt i den där bubblan. Men min bubbla sprack aldeless för tidigt och jag blev tvugen att möta alla verklighetens prövningar ensam. Jag var inte redo att möta verkligheten igen. Två veckors lycka var allt jag fick den här gången. Några enstaka dagar förekom dock. Dagar då jag trodde att det faktiskt skulle förändras. Min bubbla var min trygghet och när den sprack när ramlade jag ner i mörkret igen. Mörket som är så svårt att ta sig upp ur när man känner att man ramlar längre och längre ner desto mer man försöker ta sig upp. Man kan nästan jämföra det med att klättra på en stege. För varje steg uppåt du tar - ramlar du två steg neråt. 

Precis så känns det för mig just nu. Det känns som att jag faller längre och längre ner i ett mörker jag trodde var borta. Jag tycker inte om mörkret. Jag hatar det. Speciellt när jag står där helt ensam och förtvilat ropar på hjälp. Men ingen hör mig. Jag är rädd för bli lämnad ensam kvar i mörkret igen. Snälla gör inte såhär mot mig, jag behöver dig. Du var mitt ljus i mörkret, du var lycka i allra högsta grad.

How did we ever come to this, I never thought you'd be someone I'd have to miss

Random blid på lillebror från i somras! ^^
Haft en ganska awsome dag, alla olika övningar fick mig att tänka på annat vilket var väldigt bra då jag absolut inte vill börja gråta under skoltid!
Överlevde räddningstjänsten med endast orolig mage under vissa tilfällen, försökte prata bort min oro med mollie på bussen men det gick väl sådär. Har bestämt mig att att INGET ska få förstöra denna dag. Klart den bästa dagen på hela veckan! 

Filip ville ha hjälp med att lägga in musik i sin mp3 när jag kom hem så blev bara att gå till toms dator och börja rota runt efter eric saade. Men han var inte nöjd med bara eric så vi la smurfarna och massa gammal filmmusik vi hittade på datorn. Lite gulligt tyckte jag, passade på att kopiera över några av låtarna till ett usb så jag själv kunde lägga in det i min dator. Lite klassiska 80-talare kanske får humöret att stanna på en behaglig nivå denna kalla vinterkväll.
How did we ever come to this
I never thought you'd be
someone I'd have to miss
Vi får väl se hur det går..

Känner för att skriva lite ikväll så det blir troligen ett inlägg lite senare! :)

Jag skakar och gråter. Jag vet inte vad ja...

Jag skakar och gråter. Jag vet inte vad jag ska göra eller säga för att få slut på den här hemska tystnaden. Om du ändå visste hur många tårar jag fällt för din skull..


25 januari 2012 - UTKAST + Rensat skallen lite...

"Det är inte alltid så lätt att kämpa när allt känns meningslöst, men i slutändan kan det vara värt det."
"Det är oftast några få betydelsefulla ord från personen/personerna i fråga som får en att kämpa när man är nära på att ge upp"

(ca 10.00) Jag visste att det skulle bli såhär från samma stund jag klev upp ur sängen imorse. Borde stannat hemma under täcket. En halvtimme var allt det tog för mig denna morgon att börja gråta. Dagen har knappt börjar och jag har redan varit på väg att bryta ihop ytterligare 2 gånger. Allt är bara så jobbigt och jag är rädd att jag inte orkar hålla hoppet uppe ända tills sommaren. Allt kommer bli skit om jag ger upp. Fast det är ju redan skit. Men det kommer gå åt helvete med skolan om jag slutar kämpa..
(15.00) Samma situatuon har hänt mig ända sedan vintern 2009 då jag gjorde misstaget att kära ner mig i en kille jag träffade på fest. Jag var helt uppöver öronen lycklig och trodde verkligen vi hade något på G. Vi träffades ett par gånger men sedan påstod han att han inte hade samma känslor för mig som jag hade om honom så vi slutade träffas och det blev inget mer med det. Jag var lite ledsen ett tag men jag hittade tillbaka till verkligen när jag började prata med en gammal barndomskompis som jag sedan blev tsm med. Denna gången varade lyckan lite längre och allt var underbart. Tills vi nådde botten 2 månader senare och jag var fly förbannad. Trodde det skulle ta slut men jag bestämde mig för att ge honom en andra chans efter en del väldigt blandande åsikter från vänner och familj. Det fungerade och vi var lyckliga ett tag. Men efter 1år och nästan 9 månader gjorde vi slut. 

Jag var lite ledsen i början men jag insåg sedan att det praktiskt taget redan var slut då vi varit nära göra slut hela sommaren. Den 13 december började jag prata med min nuvarande pojkvän och vi pratade i princip varje dag och den 22december åkte jag för att träffa honom vi klickade direkt. Den dagen var årets bästa dag. Jag helt överlycklig och tyckte han var helt underbar (vilket han typ är enligt mig). Vi pratade massor under jullovet även om vi hade annat för oss och vi skulle träffas den 2 januari. Det skulle bli den perfekta starten på året och det var i princip en perfekt start på året. Fram tills dess var allting perfekt och jag trodde verkligen inte allting kunde vända så snabbt som det sedan gjorde. 

Igår var det exakt 3 veckor sedan vi träffades. Det var då allting vände. Vi hade varit tsm i ca 2 veckor och jag började må allt sämre eftersom ingenting var som förut.. Idag sitter här och hoppas på att mina hemska humörsvängningar ska försvinna för det sjukt jobbit att må toppen en stunden för att sedan bryta ut i tårar så fort någon frågar hur det är med mig..
Älskling, Jag saknar dig! <3

Ny kategori!


Ja ni läste rätt, har skapat en ny kategori - Tankar och känslor. Men inte för att det är så mycket att säga om den, jag tänkte liksom bara ha en kategori där jag slänger in alla mina deppiga inlägg så att jag själv kan gå tillbaka och läsa hur jag hanterat liknande situationer förut. Eftersom jag ahr en öppen blogg om vill att mina läsare ska få lära känna mig precis som jag är så tänker jag skriva precis allt som jag känner för i bloggen. På så sätt behöver jag inte återbäerätta allt som hänt för mina när jag mår hur dåligt siom hellst utan ber dem läsa här istälelt om det villveta vad det är som hänt.

Tyckte inte ritkigt att mina deppiga inlägg ska blandats med vardag eller fotografier eftersom det faktiskt handlar om just mig. Om hur jag mår och hur alla tankar snurrar runt i mitt lilal huvud. Har gjort massa depp-inlägg inlägg på en gammal blogg, som är lösenordskyddad, bara för att skriva av mig lite och har liksom upptäkt att det blivigt en del inlägg där på senare tid. Jag kommer posta alla dessa tråkiga och deppiga inlägg som i princip handlar om att jag mår skitdåligt i denna nya kategori.
Från början var det inte meningen att någon skulle läsa mina deppiga inlägg eftersom jag alltid är en så glad och trevlig men dock tyst och blyg person mot omvärlden. Eller jag var det förr iaf, nu har jag i princip tvingat bort min rädlsa för att prata med prata folk och säger oftast vad jag tycker vilket faktiskt fungerat ganska bra fram tills jag blev helt deppig igen. Då blev jag helt nere och började undvika folk eftersom jag hatar att gråta bland flok. När jag mår som sämst är det knappt att jag orkar stiga upp på morgonen...

Har nog vaknat på helt fel sida av sängen ...

Har nog vaknat på helt fel sida av sängen imorse. Allt känns bara jobbigt och meningslöst. Vill bara krypa ner under täcket och stanna där för evigt. Det kommer inte bli bättre. Jag vet inte hur länge jag kommer orka känna mig ensam, oduglig och meningslös. FML!


24 januari 2012

Random bild, bara för att jag saknar sommaren....
Har itne gjort något vettigt alls idag, lämnade in min dator så lär ju vara utan den ett tag nu. Tur man har stationär dator hemma. Lite tråkigt i skolan dock, har inget att göra på raster och hål timmar. Men det värsta är nog att anteckna allting för hand. Jag är världsbäst på att slarva bort viktiga papper.. 

Nu ska jag faktiskt vara så tråkig att jag tänker stänga av datorn, läsa min bok och sedan sova för att jag är helt slut! Godnatt på er...

Kan bli dålig uppdatering..

Gammal bild....
Tänkte bara säga att det kan bli dålig uppdatering på bloggen undder morgondagen speciellt, har problem med min skoldator så jag kommer inte ut på internet utan sladd.. något fel är det iaf så ska lämna in den imorgon så får datakillen kolla på den. Förhoppningsvis är det bara något litet fel på den så jag får tillbaka den inom några dar. Behöver liksom mina anteckningar som ligger under mitt inlogg på skolans nätverk och eftersom jag inte kommer ut på internet med skoldatorn kan det bli lite krångel. Får ta mig USB och krångla med bibblans datorer så jag får mina anteckningar ifall datorn är borta länge. Har etikprov nästa vecka så jag måste plugga ordentligt denna gång!

23 januari

En helt okejdag som bara blev skit rent ut sagt! || Vill ha sommar, NU!!
Hade bestämt mig för att sluta deppa och göra något vettigt med tiden istället. Men det funkar inte!!
Kommer slösa bort resten av mig liv framför datorn, forever alone! ;(

23 januari 2012 - I like trains.

Sitter fortfarande i skolan, men gud va kalt det är i vårt klassrum! Är alltid svinkallt, fryser sönder fingrarna här inne. Vi sitter liksom med ytterkläder på - SÅ kallt är det. Ingen vill göra något åt det heller, blåser rakt in genom fönstren och 2 av 3 element fungerar inte...
Jaja iaf, nu ska vi ha svenska B och sedan idrott så blir nog inge mera inlägg förens jag är hemma efter 4 idag. Men ni överlever nog tror jag! ;)

Dag 14. När jag slutat skolan ska jag...

När jag har gått ut gymnasiet har jag ingen aning om vad jag ska göra. Först hade tänkt plugga vidare till sjuksköterska och sedan plugga vidare ytterligare en gång för att specialicera sig till ambulanssjukvårdare. Men jag kommer aldrig klara stressen och matten. Som jag sag så många gånger förut så har jag stora problem med matte, vilket inte så himla bra när man ska jobba inom vården. Gäller ju att mäta mediciner och allt rätt så det inte händer något.. Men jag istället planer på att skaffa mig ett jobb, spara pengar och åka till Australien i minst 1 månad. Men det lär ju kräva att man snålar satan eftersom ett undersköterskejobb inom kommunen eller landstinget inte har någon lön på dryga 40 tusen i månaden...
Men något annat jag har funderat mycket på att göra efter gymnasiet är att utbilda mig inom media, TV-produktion. Har altlid velat jobba med Tv, Film och foto men jag är uteefter ett jobb bakom kameran inom mediabranschen, jag är alltså inte intresserad av att stå och prata framför kameran.

Copyright/upphovsrättslagen!!

Vad är egentligen copyrigt/upphovsrätt då?
Upphovsrättslagen/copyright skyddar ALLT du skapat.  En text, en bild, en tavla eller något annat. Om någon tar detta från dig och sprider det vidare så bryter de mot lagen. Det väldigt respektlöst att ta något som någon annan har skapat. Tänk även på att bilder från google egentligen inte får användas.
Det verkar som att det inte är så många personer som vet vad lagen innebär eftersom folk kopierar bilder och texter hej vilt över internet. Jag har så som många andra tagit bilder från exempelvis google och publicerat dem på olika ställen. Efter att ha läst om just vilka följder man får om man bryter mot copyrigt/upphovsrättslagen så har jag slutat med det. Ägaren till bilden/texten/tavlan eller vad det nu är för något kan anmäla och det slutar med att du får betala skadestånd. Att slänga ut ca 4000kr för VARJE bild du tagit är ju inte så himla kul. Eller hur?

Om du inte är straffmyndig och tar något från internet får dina föräldrar betala straffet istället!

Tänk på att det även gäller bilder som finns på google. Om du inte kan ta egna bilder så finns det massor av sidor som har bilder som du faktiskt får använda. En del kan vara riktigt snygga faktsikt. Men tänk på att ägaren till bilden kanske vill ha en länk om du "lånar" bilden från henne/honom.

Kameratillbehör - vill ha!!

Höst upp på listan ligger nikkor 55-200mm, en "förlängning" på det vanliga kitobjektivet så att man kan zooma mycket längre. En större väska med plats för t.ex extra objektiv blir ganska bra att ha så man kan bära runt på allt tillbehör ifall man ska iväg eller liknande. Men ett objektiv med större zoomomfång är något jag varit sugen på rätt länge. Jag provade systers tamron 70-300mm i somras och tyckte det va riktigt häftigt då jag inte provat någon tele tidigare. Tyckte däremot att det var lite stort och klumpigt och det blir en del skakningsoskärpa då jag inte är särsklit stabil på handen.. Så ett 55-200 verkar vara perfekt för mig, inte så stort och klumpigt och går ändå zooma en bra bit längre!

Close-up +10 filter

Ska beställa ett close-up filter i veckan, ska bli så spännande att fota massa nya macrobilder där man faktiskt kommer närmre motivet och fortfarande får en skarp bild! Blir ett +10 filter så man kan komma riktigt nära! :)
Måste bara köpa mina träningsskor och sätta in sparpengarna på kontot innan så det blir enklare vid uthämtning av paketet. Går så mycket anabbare att ha allting samlat på kortet än att komma med nån hundralapp och massa småpengar till kassan.. ^^

Dag 13. En låt som alltid får mig att må bra.

"Allting kommer bli bra tillslut om du bara låter allting va"
En av de låtar som brukar få mig att må bra, har dock inset att tiden läker inga sår för de flesta och det kommer inte alltid bli bra om man inte gör något åt det. Om man fortfarande lever i det förflutna och vägrar inse att världen förändras med tiden och lika så människorna kan det vara väldigt svårt att släppa taget och gå vidare. Det är bara att inse fakta, tiderna har förändrats och det finns ingen väg tillbaka så snälla, bara släpp taget och börja om på nytt. Det är det bästa!

Dag 12 - Något jag längtar till

HUNGERSPELEN! <33

Världspremiären av The hunger Games är något som jag verkligen längtar efter. Har läst alla 3 böckerna så ska bli riktigt spännande hur det filmat alla speciella delar av boken och ännu mer - vilka delar av boken de tagit bort inför filmen. Har för mig att de redan tagit bort en karaktär men är inte säker.. Vore lite synd, tycker inte att karaktärer borde försvinna sådär om det nu stämmer.. ^^

Dum spiro, spero – "Så länge jag andas, hoppas jag"


My love, you know you are my best friend.
You know that I'd do anything for you
And my love, let nothing come between us.

 


20 januari 2012

En av de bästa disney låtarna som finns! <3

Per aspera ad astra

Per aspera ad astra är latin och betyder "Mot stjärnorna genom svårigheter".
Det är vanligt ordspråk, citat eller vad man nu kan kalla det, som faktsikt har en viss betydelse för mig. "Mot stjärnorna genom svårighter" står för att alltid se framåt även när det livet blir tufft. Dessa få orden har fått mig att kämpa genom svårigheter förut och en dag ska jag nå mina mål med hjälp av dessa få ord. Om jag en dag tänker tatuera mig ska stå precis så som på bilden, fast ska nog ha en annan stil på texten. Min skrivstil är inte särskilt snygg.
Vänster handled känns som ett bra ställe att sätta den på. Så att man lätt kan kolla på den och bli påmind om att det alltid finns något värt att kämpa för!

Dag 11. Min bakgrund på datorn.


20 januari 2012


19 Januari 2012

Humöret är inte på topp och mår bara allmänt dåligt idag... Prov imorgon. Borde plugga, orkar inte...
Vill bara krypa ner under täcket och stanna där tills vårens kommer...

you belong to me

Videon suger men låten är faktiskt rätt bra!

18 januari 2012

Sitter i skolan, vi har samhälle. Är nästan klara med vår grupparbete om vår feministiska ö. Har ca 20 min kvar av lektionen men får troligen sluta tidigare, vilket innebär att jag måste vänta i ca 1 timme på bussen.. Yay..
Blir nog en runda in till stan som tidsfördriv..

Before i fall ---> Resten får du ta reda på själv

En annan bok jag vill läsa är Before i fall, finns inte på svenska ännu så får se om jag läser den på engelska eller om jag väntar tills den kommer ut på svenska i typ februari. Den s venska titeln är "resten får du reda på själv". Ska iaf läsa klart "innan jag dör" före jag börjar med nästa bok. Så av ren lathet blir det nog att läsa den på svenska.. ^^

Dag 10. Mitt/mina favoritband.

Jag har en väldigt blandad musiksmak men band jag lyssnar på rätt ofta är Paramore, Den svenska björnstammen, My chemcial Romance, Volbeat och Kent.

Som ni kanske märker så är det ganska stor skillnad mellean t.ex Den Svenska Björnstammen och My Chemical Romance. Men det är de band jag lyssnar mest på just nu. Lyssar även på massa annan musik men jag orkar inte skriva upp allting här just nu. ^^

Innan jag dör...


"Sextonåriga Tessa har leukemi och vet att hon ska dö. Vad ska hon göra under de månader hon har kvar? Hon har ju så mycket som hon inte har hunnit med. Så hon gör upp en lista över saker hon vill göra och uppleva innan hon dör. Högs upp på listan står att bli tillsammans med en kille.

Innan jag dör är fylld av livskänsla. Den handlar om att ta farväl av livet men också att leva det fullt ut. Jenny Downham skildrar i sin uppmärksammade debutroman utan sentimentalitet och med absolut närvaro Tessas sista månader i livet. Det är en stark roman som inte lämnar någon oberörd."
källa:  bokus.com

p.s. Har inte läst boken ännu men ska låna den på skolbibliotket imorgon, alla säger den är awsome! :)

Kommer typ dö..

Blaaaaah, en jävla massa skit att plugga på. Kommer verkligen inte hinna att detaljerat gå igenom alla sidor i alla tre böckerna. Har inte ens läst klart första boken ännu. Kunde inte hon bara valt de viktigaste sjukdomarna istället för varenda sjukdom som finns i boken? Hon väl inte på allvar att någon skulle plugga på lovet?
Isåfall känner hon verkligen inte vår klass. Haha, vem pluggar frivilligt på lovet egentligen? 
Inte jag iaf, men ångrar jag nästan att jag inte började plugga på riktigt förra veckan när skolan börjat... Nu får jag ju göra allt på bara 4 dar. Bajs också...

Juno - All want is you..


17 januari 2011

Saknar Öland lite. Min favorit ko-bild. Ser ni kalven som diar? Märkte inte det förens efter jag tagit bilden! ^^
Ännu mera plugg idag, massor som läsas. Har 3 olika böcker att läsa i plus alla anteckningar från ettan och alla anteckningar från förra terminen.. Vore nog rätt bra att sammanfatta all text, alla anteckningar från ettan är dessutom skrivna för hand så att skriva in dem i datorn skulle nog inte skada.
Dessutom så är det genom att läsa och skriva som jag lär mig bäst på. Blir nog att börja sammanfatta alltihopa nu så man kommer någonstans. MÅSTE försöka få så bra resultat som möjligt på fredag, vill inte känna att jag slösat bort all tid på datorn..

Plugg, plugg och mera plugg!

Sitter fortfarande med matteboken uppslagen på sängen med alla papper runt omkring. Borde sova så jag är någolunda pigg när jag skriver provet imorgon bitti... Men det går inte, jag MÅSTE läsa lite till.. Är fortfarande osäker på vissa saker men jag ska gå igenom det imorgon på bussen med Mollie. Om det inte blir massa grafer imorgon på provet har jag nog en chans att få lite fler poäng än förra gången. Måste visa läraren att jag faktiskt LÄRT mig något. Även om det inte riktigt är hennes förtjänst... Har liksom lärt mig mer av mina kompisar på drygt en vecka än vad jag lärt mig av henne på halva höstterminen....
Imorgon börjar nya schemat, inga stora ändringar men jag hoppas att jag inte är allt för trött när jag kommer hem, för då blir ännu mera plugg... SUCK!

Så typiskt att mattläraren bestämde sig för att ha prov samma vecka som vi har omvårdnadsprov med inga-lill på hjärt- och kärlsjukdomar. Jag som är så dålig på att prioritera mina läxor... Kände dock att matten var viktigast eftersom den bara är en en termin och jag ännu inte når kraven för godkänt.

Börjar oroa mig för omvårdnadsprovet inför fredag nu. Usch, jag kommer bli så sjukt deppig om jag bara får G. Kommer bli så besviken på mig själv för att jag inte pluggat tillräckligt. Dock är ju omvårdnadskursen 150p så den ligger på 3 terminer. Alltså har jag god tid på mig att bygga upp ett VG. Skrev ju MVG på leukemiuppsatsen så jag har ju en bra grund för ett VG om jag sköter mina läxor.. ^^
Blev ett VÄLDIGT lång inlägg märkte jag nu. Men skitsamma, var tvungen att rensa skallen lite.
Nu ska jag sova. God natt!

Rebecca Brown - Dermotillomania and Trichotillomania.

I have the impulse control disorders:
Dermotillomania and Trichotillomania.
D: Obsessive Skin Picking - worsens around 0:53 etc.
T: Obsessive Hair Pulling - which results in severe hair loss.
http://en.wikipedia.org/wiki/Trichotillomania
http://en.wikipedia.org/wiki/Dermatillomania

"Dermotillomania and Trichotillomania.
D: Obsessive Skin Picking - worsens around 0:53 etc.
T: Obsessive Hair Pulling - which results in severe hair loss."

Dag 9. En person som alltid får mig att le

Det finns ett antal personer som alltid får mig att le men någon jag kom att tänka på just i det här tilfället var Erika. Hon är helt galen ibland och vi träffas inte så ofta efersom hon bor i Sölvesborg. Men i tröffas ju i skolan och hennes humor är helt sjuk. Hahah, jag älskar hennes skratt dessutom. Hörs långa vängar! :D
PUSS PÅ DIG, DIN LAMA! :* <3
PU

Fototips - Filter

Något som alltid är bra att ha i kameraväskan är lite olika filter. Någt man defenetivt bör införskaffa sig är ett helt vanligt UV-filter som skyddar objektivet både mot smuts och repor. Det blir inga synliga effekter med detta filter.
Filter kan också vara ett billigare alternativ för macrofotografering, genom att använda close-up filter kommer du närmare objektet då närgränsen minskar. Sedan finns det lite olika effektfilter som t.ex stjärnfiltret som ger en lite cool effekt när man fotar till exempel ljus.
Ni ser att gatulyktan uppe i högra hörnet får en "lysande" effekt då jag använt mig av ett stjärnfilter.
Det finns massor av andra filter också, ni kan ju kolla in den här sidan. Man kan köpa massor av olika kameratillbehör här. Ha inte beställt här ifrån själv ännu men vet många andra som gjort det.

Just another boring sunday...

Pluggdag idag som sagt. Har gjort lite matte, vilket faktiskt gick rätt bra med lite hjälp av Mollie. Kommer förhoppnings få lite mer rätt än på förra provet. Bara till att plugga lite omvårdnad senare med. Känns lite som att jag bör gå igenom cirkulationen en gång till då det gick rätt dåligt när becka förhörde mig i fredags..
Men nu ska jag bara chilla en timme eller två och lyssna på massa MCR för att det var så sjukt längesedan! (y)

15 januari 2012 - Dag 8. Mitt favoritdjur.

(googlebild!)
Mitt favorit djur är som ni ser ovan, kor. Jag älskar kor, de är så sjukt söta!
Ni kanske tycker att det är ett konstigt djur att ha som favorit men det tycker inte jag. De här söta små sakerna är ju helt underbara. Bara kolla på kossan här ovanför, är hon inte hur söt som hellst?:D

Jag vet inte vad jag mer ska skriva om mina älskade kor så om ni undrar något får ni ta och lämna en kommentar! ;)

I won't give up


When I look into your eyes It's like watching the night sky or a beautiful sunrise

God morgon folket!
Vaknade för drygt en timme sedan så jag tänkte slänga in ett inlägg så här på morgonen. Idag händer det inget speciellt, ska försöka plugga ordentligt inför matteprovet på Tisdag så jag inte sitter med allt imorgon. Dessutom måste jag läsa på om hjärt- och kärlsjukdommar eftersom jag har prov på det nu på fredag. Usch, jobbig vecka känner jag. Börjar det nya schemat på Tisdag med så nu försvinner min tisdagseftermiddag i stan eftersom vi nu slutar drygt en timme senare..

Dag 7- Min favorit serie

Min favorit serie är 7th heaven eftersom jag tittat på alla 11 säsonger flera gånga om och fortfarande inte tröttnat!
Jag verkligen älskar den här den serien, tycker den är både rolig, spännande och lärorik på samma gång. Brukade alltid titta på 7th heaven repriser på kanal 5 när jag var sjuk eller ledig från skolan av olika anledningar. Måste bara tilägga att jag tycker att han som spelar Simon (David Gallagher) är riktigt snygg i vissa av de nyare säsongerna! ^^
För er som inte vad 7th heaven är så jag kortfattat försöka förklara det för er på bästa sätt.

7th heaven är en amerikansk dramaserie som sändes mellan 1996 och 2007. Serien handlar om den stora men väldigt vänliga familjen Camden och om deras liv i staden Glenoak (ligger i Kalifornien). Pappa Eric Camden är pastor i den lokala församlingen och hans fru Annie Camden som är hemmafru. Tilsammans har de 7 barn och en hund som heter Happy. Eric är den alla i lilla Glenoak kommer till med sina problem och de kan vara både små och stora. Det diskuteras saker som sex, droger, religon och politik under seriens gång och ofta får Eric hjälpa familjer som har problem med något av de jag nyss nämde.

Just nu - Tidresenärens fru

Går på TV4 nu, riktigt bra faktiskt!

i’m always pretty happy when i’m thinking about you

Jag vet att jag inte har uppdaterat på hela dagen idag men det är bara för att jag varit i Åhus i hela dagen. Mamma sa vi skulle morfar senast imorse så jag har inte haft tid att göra några tidsinställda inlägg, hade gjort det annars.

Iaf så gick jag och Vivvi en långrunda vid hamnen i Åhus, underbar solnedgång! Kommer lägga upp lite bilder senare när jag har hunnit redigera dem! :)

Noah and the whale - Five years time

Hittade en riktigt skön låt, det gick inte att bädda in musikvideon som jag ville visat så klicka på länken nedan för att se videon! :)
http://www.youtube.com/watch?v=T8YCSJpF4g4

13/14 Januari 2012

Kände att jag var tvungen att göra något anant än att sitta och deppa denna fredagskväll så jag stack bort till PK en sväng runt 8-tiden. Årets första ungdomssamling är nu avklarad och jag är verkligen glad att jag gick dit ikväll. Behövde verkligen komma ut och få tankarna på annat håll, vilket lyckades ganska bra. Hade en riktigt trevlig kväll/natt med massor av goa människor! <3
Dessutom så fick jag äntligen min vilja igenom - att "leka" Maffia i kyrkan! Det bästa med Maffia är att den tydligen är väldigt populär inom frikyrkorna runt om i sverige. Lite komiskt att det är en typisk frikyrkelek då hela leken går ut på att man ska mörda varandra och sedan lista vilka mördarna är! ;)

Dagens fotolektion

Dagens fotolektion bestod av en tågresa till Ronneby där vi gick en långrunda och fotade lite. Vi hade tur med vädret, mycket soligt och fint dock så blåste det rejält. Blev lite kallt om fingrarna!

Vi hade bara en timme på oss efter som det tar drygt en halvtimme med tåget från karlshamn till Ronneby. Men förhoppningsvis blir det fler sånna här små resor fram mot våren och isåfall skulle vi försöka köra själva så man slipper passa tågtider. 

Dagens har varit super och ingen otur ännu, eller kasnke lite . Min banan blev totalmosad bland alla böcker och datorladdaren i väskan så det var massa bananmos i hela väskan. Mycket trevligt!

Erik Hassle - The thanks i get


Så här fin solnedgång är det över Jämshög ...

mms_img53303 (MMS)

Så här fin solnedgång är det över Jämshög just nu!


13 januari 2012 - Dag 6. Min favoritplats.

Har många favoriptlatser men en plats som jag tycker väldigt mycket om är ängen bakom den där bilverkstaden som ligger snett över huset jag bodde i fram tills mina föräldrar skiljdes. Det finns lite hus där bakom och jag tror att de som äger huset på andra sådan ån har gjort bron som går tvärs över ån. Mycket fin plats med många fina sommarminnen. Har tyvärr ingen bild på det här stället, så bilden ovan är någon random sommarbild jag tyckte var lite fin. Det är samma å fast på ett helt annat ställe i denna lilla håla.

12 Januari 2012 - Dag 5. Mitt drömresmål.

Mitt drömresmål är Australien i allra höga grad, men jag vill även åka till Afrika. Australien ligger dock högst upp på listan!

Ja ni kanske undrar varför jag just Australien är mitt drömresmål och inte typ USA som många andra? Jo svaret på den frågan är att jag är en riktig naturmänniska. Jag älskar både natur och djur och Australien har en grym natur, koll bara på det stora barriär revet! Hur grymt är inte det egentligen?!  Sen har de hur många coola djur som hellst också, massor av fiskar i havet och de har en hel del unika djur som bara finns i just Australien.

Om jag någon gång kommer till Australien vill jag stanna i 6-10 veckor minst och då ska jag inte slösa bort min tid genom att sitta och steka på stranden eller stressa runt i storstan. Nej, jag skulle åka på så kallad backpacking där man skulle bo i söta små stugor eller vandrahem om nätterna för att sedan göra olika aktiviteter på dagarna. Som t.ex vandra i regnskogen, dyka i stora barriärevet, lära mig surfa, ha en utflykt genom skogen där man tar sig fram på hästryggen och inte bara till fots. Jag hade även provat på andra coola saker moutainbiking, hoppa fallskärm och ja sånna coola saker man innan aldrig trott man skulle våga göra. En sak som är ett måste, är att besöka det kända Australia zoo - The home of The Crocodile Hunter!

Jag förälskade mig i Australien när jag började titta på olika säsonger av The Crocdile Hunter på Animal Planet under högstadie tiden. Steve Irwin är en riktigt legend enligt mig och han fick mig att falla pladask för alla djur och den vackra naturen de har i detta underbara land. Även folket här verar grymma, alla ger verkligen ett glatt intryckt och jag bara älskar deras härliga engelska dialekt.

En annan sak jag gillar med Australien är att det är sommar året runt! Jag är ingen vintermänniska även om jag vill ha snö mellan jul och nyår. Hur awsome är det  egentligen inte att fira jul i bikini, på stranden?!
Jag hade velat bo mellan Sydney och Brisbane eftersom de är mina favoritstäder i landet.


11 Januari 2012 - Dag 4. En person som betyder mycket för mig.

Fotograf: Angelica Fransson, i think? (lånad från FB!)
En person som betyder mycket för mig - Emma Rosenqvist <3
Det finns självklart många andra där ute som också betyder väldigt mycket för mig, men att jag valde just Emma har många olika anledningar. Hon är bland annat den person jag går till när jag så fort jag behöver prata med någon och vet att alltid att hon har något bra att säga om saken! Hon är en av de bästa vännerna man kan ha, ställer alltid upp även om hon har annat för sig. Vi har hängt ihop sedan vi var små, vi brukade bygga kojjor och leka med Barbies. Vi vara jättebra vänner redan då och brukade ha sleepovers även på den tiden. Alltid lika mysigt, haha! :D 

Ni andra som också finns där ute för mig, tack för att ni också finns här för att hjälpa mig, prata medmig eller vad ni nu är bra på! Jag älskar er alla precis lika mycket! :D <3

10 januari - Dag 3. Mina närmsta vänner.

I detta inlägg var det meningen att jag skulle skriva om min närmaste vänner men jag har ett par stycken riktigt goa vänner och vore ju elakt att inte nämna någon av alla dessa! :O
istället tänker jag faktiskt skriva såhär; Jag älskar alla mina vänner lika mycket och det är riktigt skönt att veta att de alltid finns där när man behöver dem. Ni vet själva vilka ni är, ingen nämn ingen glömd! :)

9 januari 2012 - Dag 2. Staden där jag bor

Staden, eller rättare sagt samhället, där jag bor är den lilla hålan Olofström som ligger i västra Blekinge. Alltså är vi INTE skåningar som måga tror. De flesta har nog aldrig hör talas om denna lilla håla om man kommer en bit uppifrån tex. Det som Olofström är mest känt för är självklart Volvo, den stora fabriken på bilden är bara en av Volvos alla byggnader i denna lilla håla. Andra saker som är stora i olofström är Holje marknad, en årlig marknad dit massor av folk kommer varje år. Det bjuds på mycket underhållning i form av stora artister som kommer hit och uppträder. Metalldagen är också en stor händelse i olofström, fast det hade ungt inte varit lika mycket folk utan de "stora" artister som uppträder varje år. Norman, Nanne Grönvall och Eric Saade är några som upträtt på senare år. Eric var här i somras, ni kan tänka er att alla småtjejer sitter längst fram och skriker. Tror inte holjepark har varit så full av folk på ett bra tag som den var då..  Det är nog det som denna lilla håla har att erbjuda i underhållning..

Harasjömåla är kanske något ni känner till om ni fiskar mycket i blekingetrakten. Vi har runt 7000 invånare, om inte fler, enligt Wikipedia. Det var ju trots allt 2010 de räknade befolkningen senast. Vi har även en camping, Halens camping, vid en stor sjö (Halasjön) som är väldigt populär bland tyskar och danskar under sommarhalvåret. Halasjön är den sjön man åker till om varma sommardagar, det finns ju självklart andra sjöar runt omkring men Halen är den populäraste.
Det händer inte så mycket i den här hålan, finns väl inte mycket mer att säga. Det går ju att använda google om man vill lära sig mer om denna lilla håla.. .;)

Safe and sound - Taylor swift (cover)

Taylor swifts nya låt save and sound, från soundtracket till The Hunger Games. Längtar!

8 januari 2012 - Dag 1. Om mig

Börjar med 30-dagarslistan redan idag för er som undrar så idag ska jag berätta lite om mig själv! :)

Mitt namn är då Alexandra Karlsson och jag är 17 år gammal. Jag bor i en liten håla i blekinge där jag bott hela liv. Jag går andra året på gymnasiet där jag läser omvårdnad. Mitt stora intresse är media, men jag tycker även att läsa böcker. På fritiden gör jag i princip ingenting om jag inte träffar pojkvännen eller vännerna. Eftersom jag pluggar i stan blir det att åka buss i drygt 40minuter tur och retur varje dag, alltså är jag hemma rett sent om dagarna så det blir inte mycket tid över att träffa kompisar precis. I framtiden vill jag bli ambulanssjukvårdare men det är en lång väg dit så vi får se om jag klarar den hårda vägen dit. Eftersom man måste plugga till sjuksköterska först så blir det ett par år till i skolbänken innnan man kommer ut i arbetslivet. Men jag tror att det blir värt alla extra år bakom skolbänken. Det är ett väldigt krävande arbete och man är alltid först på plats, men jag tycker det verkar grymt så jag kommer fortsätta kämpa! :)

7 januari 2012

Bara för att jag inte har något bättre att skriva i bloggen hade jag tänkt att göra en sån där fin liten 30dagars lista där jag skriver om en bestämd sak varje dag, i 30 dagar! :)

30 dagarslistan..
Dag 1. Om mig
Dag 2. Staden där jag bor.
Dag 3. Mina närmsta vänner.
Dag 4. En person som betyder mycket för mig.
Dag 5. Mitt drömresmål.
Dag 6. Min favoritplats.
Dag 7. Min favorit serie.
Dag 8. Mitt favoritdjur.
Dag 9. En person som alltid får mig att le
Dag 10. Mitt/mina favoritband.
Dag 11. Min bakgrund på datorn.
Dag 12. Något jag längtar till.
Dag 13. En låt som alltid får mig att må bra.
Dag 14.
När jag slutat skolan ska jag...
Dag 15. Böcker jag läser.
Dag 16. Min favoritfilm.
Dag 17. Detta gör jag på fritiden.
Dag 18. Sminket jag oftast använder
Dag 19. I min väska...
Dag 20. 
Detta brukar jag äta till frukost.
Dag 21. Mitt rum..
Dag 22. Senaste inköpta plagget
Dag 23. Mitt favoritplagg.
Dag 24. Någon jag saknar...
Dag 25. Sporter jag gått på genom tiderna.
Dag 26. Mina föräldrar.
Dag 27. Favoritpryl.
Dag 28. En sak jag inte klarar mig utan.
Dag 29. Favoritgodis..
Dag 30. Fem bra saker som hänt under dessa 30 dagar..
Dag 1. Om mig
Dag 2. Staden där jag bor.
Dag 3. Mina närmsta vänner.
Dag 4. En person som betyder mycket för mig.
Dag 5. Mitt drömresmål.
Dag 6. Min favoritplats.
Dag 7. Min favorit serie.
Dag 8. Mitt favoritdjur.
Dag 9. En person som alltid får mig att le
Dag 10. Mitt/mina favoritband.
Dag 11. Min bakgrund på datorn.
Dag 12. Något jag längtar till.
Dag 13. En låt som alltid får mig att må bra.
Dag 14. Detta brukar jag äta till frukost.
Dag 15. Böcker jag läser.
Dag 16. Min favoritfilm.
Dag 17. Detta gör jag på fritiden.
Dag 18. Sminket jag oftast använder
Dag 19. I min väska...
Dag 20. När jag slutat skolan ska jag...
Dag 21. Mitt rum..
Dag 22. Senaste inköpta plagget
Dag 23. Mitt favoritplagg.
Dag 24. Någon jag saknar...
Dag 25. Sporter jag gått på genom tiderna.
Dag 26. Mina föräldrar.
Dag 27. Favoritpryl.
Dag 28. En sak jag inte klarar mig utan.
Dag 29. Favoritgodis..
Dag 30. Fem bra saker som hänt under dessa 30 dagar..

5 Januari 2012



I don't know what it is that makes me love you so
I only know I never wanna let you go
'cause you started something can't you see
And ever since we met you had a hold on me
It happens to be true
I only wanna be with you

It doesn't really matter what you say or do
I wanna spend each moment every day with you
Look what has happened with just one kiss
I never knew that I could be in love like this
It's crazy but it's true
I only wanna be with you
<3

1 Januari 2012 - GOTT NYTT ÅR!

Försökte fota raketerna igårkväll, några bra bilder det nog! :D