inget regn och Emmas födelsedag!

Hejsan!

Det regnar inte men jag sitter ändå framför datorn. ;)
Det finns inget bättre att göra, jag är hemma själv hela dagen. Men imorgon blir det kreativum!
Nu ska jag duscha och sen fårvi se vad man hittar på.

PUSS :*

P.s. Idag fyller Emma 13 år! GRATTIS!
Hon är forfarande på öland, hon lär ju vara brun som en pepparkaka när hon kommer hem. haha :)
Ha en bra 13års dag Emma! <3 


Right Round

Florida ft. Kesha - Right Round


Kommer ihåg när några av mina kompisar dansade till denna låten på rasten i skolan.. ^^
Dem var duktiga, om jag hade kunnat hade jag sett deras streetdance uppvising som var i maj någon gång

Undrar om det ska regna hela dagen imorgon? Är iaf hemma själv med Katten imorgon.
Mamma skulle iväg någon stans och Robin åker till pappa redan klockan 11 på morgonen. Nu ska jag nog städa lite på mitt skrivbord och sedan lägga mig och läsa min bok innan jag somnar.. :)

God natt!

skönt att vara hemma..

Nu är jag hemma igen!
Morfar körde oss hela vägen från åhus och hem.

Lady Gaga - Just dance
 

Strum und Drang - Rising son


Rihanna -  Disturbia


Glassbåten och Tosselilla

Hann inte blogga igår kväll, men skriver liteom det nu! :)

Tisdag 28 juli 2009

Dagen började med att man vaknade upp i morfars bäddsoffa vid halv 11 tiden. Jag gick upp och  åt frukost och satte mig vid TVn med Robin. Vi titatde på någon tråkig serie på Nikelodeon.  Efter lunch komm Vida hit och vi gick ut en runda med Morfars hund Kritan. Vi gick den vanliga kissrundan runt kvarteret. Sen gick vi in och lektelite med kritan ute på morfars bakgård. När kristan tröttnade satte vi oss ute på gräsmattan och läste innan vi gick in och satt vid datorn. Vida visade mig bilder på stället hon ska till i Turkiet.

Senare på eftermiddagen gick vi till glassbåten och då hade vi kritan med oss. Vi gick alla denna gången och även runt ner vid Hamnen igen. Kritan träffade en supersöt litenBoxerflicka som var 5 månader gammal. Dem hälsade lite på varandra och hippade runt lite innan vi gick vidare. Precis runt hörnet träffade vi  en Dalmatinerflicka, hon och kritan blev jätte bra vänner. Tog ett kort på dem också som jag ska lägga in när jag kommer hem igen. :)

Onsdag 29 Juli 2009

Idag vaknade man upp i morfars bäddsoffa igen fast med vida i extra sängen bredvid. Hon sov också över här eftersom vi skulle stiga upp redan vid 9 tiden då vi skulle köra tidigt till tosselilla. Vi tog på oss bikini och kläderna över, åt vår frukost och packade ner handdukar och vanliga underkläder i en väska. Vi borstade våra tänder och sedan sattvi i bilden på väg mot Tosselilla. Detvar en jätte lång bilkö från rondellen  och ända upp till parkeringen på Tosselilla.  
När vi komm upp och ställde oss i kö så stod vi däri en halvtimme innan vi upptäckte att vi ställt oss i kontant kassan och inte kortkassan. Varken Mamma eller Vivi hade kontater på sig så vi ställde oss åt sidan och komm in 5 minuter senare genom rätt kassa. Närvi väl var inne hyrde vi en såndärvagn och la våra väskor på. Jag och vida sprang bort mot virvelvinden och pkte den 2 ggr. Sen passade jag på att åka ExtremeFly medans det var kort kö. Det var lika mång i kön som det fanns platser så jag hmnade i första omgången. Sedan gick vi tillbaka till mamma och vivvi och gick rundan runt innan vi badade i vattenlandet. Åkte inga kanor så det var proppfulltmed folk överallt och både ringarna och madrasserna var slut. Vida försvann efter typ 10 minuter så jag letade upp robin och var med honnom istället. Han visade mig sina fina simmtag innan vi sprang bort till en annan pool för han upptäckte nån sak som sprutade vatten. :)

Det var nog det mesta,  för dessa dagar. :)


Fotodag med Emelie

Idag har jag varit med Emelie hela dagen. Vi har varit ute fotade i två omgångar. Vi hade jätte kul och fick även några fina bilder som jag tänkte lägga upp nu. Alla bilderna är tagna av mig med en heltvanlig digitalkamera från samsung.
Jag vet att jag inte någon vidare bra fotograf, men här kommer ändå lite av dagens bilder.. :)



Emelie sitter på en gunga.  Vi har gått från mötesplatsen stora stenen genom skolan och nu till en liten lekplats med typ 2 gungor en bit bort. Vi tar en liten snack paus innan vi vandrar vidare.

Under vår fina lilla runda gick vi även förbi vår gamla låg och mellanstadie skola. Skolgården ser helt anorlunda ut gämfört med för 2 år och halvt år sedan då vi gick där.

Såhär ser Ekerydsskolan ut år 2009. Denna skolan gick jag och Emelie på under hela låg och mellanstadiet. Bilden är tagen utanför mitt klassrum jag hade under mellanstadiet. Då var det staket runt om om gungorna och så var ställningen mycket äldre med 4 däck gungor isället för 2 och en plattgunga, som jag kallar det. :)

borta...
Vi gick även  förbi platsen där vårt gamla dagis låg.  Idag är det bara ödemark med staket runtom. Det revs i början på sommaren. Vi kunde knappt tänka oss att allt som fanns där innan hade fått plats på denna lilla gräsplätt.


Emelie hittade en söt liten Nyckepiga på vår runda. Hon döpte den till
Emelie hittade en söt liten Nykelpiga som hon döpte till "posarn". Fråga mig inte varför, för det vet jag inte! :)


hallonasfalt1hallon på buskebombus bombus

Klicka på bilderna för att dem i större format.

Bilder från andra rundan då vi var vid åsjön kommer kasnke senare. Har inte hunnit kolla igenom dem ännu men ajg tror ajg fick några bra bilder iaf :)

Åker till Åhus imorgon och stannar där tills på Torsdag. Vi ska vara hoss min morfar som bor där så jag kommer troligtvis kunna blogga under tiden jag är där nere :)

Nej, nu ska jag apcka ihop det sista inför Åhus och lägga mig så jag orkar upp imorgon. Puss! :)

Kristianstad

2009-07-25


Idag har jag varit med Emelie Kristianstad. Köpte ingenting, måste spara mina pengar till göteborg! :)
Tänkte köpa en fin kjol på HM, ångrar nästan att jag inte köpte den. Har ju pressentkortet kvar på HM så jag hade ju fått den billigare. Jag hade iaf kul med Emelie under dagen även om vi inte hittade speciellt mycket.

Vi såg några snygga killar inne på stan dessutom. Två av dem hade tjej och den tredje visste vi inte säkert. Sedan när vi satt inne på Favoriten och åt så komm det en snygging till. Han var snyggast av alla för denna dagen. 
En annan snygging gick förbi  utanför fönstret vi satt vid och väntade på maten. Han märkte att Emelie kollade på honnom så han knuffade till på sin kompis lite lätt och pekade på Emelie. Sedan flinade han, gav henne fingret och försvann bland allt folk. Sorry Emelie, han  var visst upptagen! ;)

Har nya batterier till Kameran btw, när det blir fint väder och tid över ska jag nog ut en runda med Kameran. Lust att hänga med? ;)


Lenka <3

Lenka - Knock knock


Lenka - Trouble is a friend


Lenka - Dangererous and sweet


Lenka - Live like you´re dying


Fler än jag som tycker hon har fina texter? :) <3
PUSS :*

Em´s twins och Quintuplets

Hejsan alla!
Jag har följt en 15år gammal tjej som var gravid med tvillingar. Har följt hennes blogg ett tag och för någon dag sedan kom lilla Joel och Adele till Världen. Grattis Em och Hampus!  Besök hennes blogg www.ellamarie.blogg.se för äldre inlägg och få veta lite mer om tvillingarna. 

Kollade runt bland gamla inlägg på hennes blogg och hitatde en video där hon filmade när tvillingarna sparkade. Klickade på klippet och komm in på youtbe och fortsatte att kolla runt bland klipp inom samma ämna. Hittade ett klipp med en tjej som gravid med femlingar. Magen är jätte stor!  

Pregnat with Quintuplets
 

I taket lyser stjärnorna..

Hej! Jag såg just klart filmen I taket lyser stjärnorna. Den var jätte bra. Har alltid velat se den men hade inte tid när den gick på bio, tänkte kanske hyra den för ett tag sedan men det blev Wild Child med emma istället. Hitatde hela filmen i gväldigt bra kvalité på nån sida. Filmen skiljer sig självklart lite från boken som de flesta filmer gör. Själv har jag inte läst den men ska se till att göra det nu. 

Filmen handlar om 14åriga jenna som egentligen bara behöva oroa sig över brösten som aldrig växer, varför hon inte är lika populär som Ullis-knullis och hur hon ska få snygga Sakke att bli kär i henne eller åtminstone upptäcka att hon finns. Men hemma hos Jenna finns en jobbig mormor och en älskad canersjuk mamma. I Jennas ficka ligger en bortglömd dikt som lyder: "Om du dör mamma, då tar jag livet av mig".

Filmatisering av Johanna Thydells succébok med samma namn från 2003.

Helt underbar film. Den kommer nog sitta kvar i bakhuvudet på mig ett bra tag. Filmen får 4 av 5 sjärnor, Se den.

Filmen finns även ut lagt HELA på youtube.
http://www.youtube.com/watch?v=rRDQvVb7lUc&feature=PlayList&p=42BFB443F96E4786&index=0

Karlshamn idag igen...

Jag var i K-hamn med Mamma och Robin idag. Mamma hade lovat Robin att han skulle få gå på McDonalds någon gång nu i sommar. Vi tog bussen till K-hamn vid 12 tiden redan.  Vi åt på Mcdonalds och höll oss undan regnet. Efter det så gick vi in till stan där robin direkt gick till bubbeltian eller Fyndkällaren som det nu heter. Han köpte ett cyklop, fråga mig inte varför för det ville han inte berätta. Jag var inne och kollade i butikerna med och köpte mig två hårklämmor på glitter för 13 kronor. Efter bubbeltian gick vi till Leksaksaffären där robin köpte tre backugan(stavning?). Jag hittade inte det jag letade efter som vanligt. Tog bussen hem vid typ 4. Jag får leta vidare någon annans stans med mina små saker jag behöver. Som tilelxempel Emmas födelsdags pressent. Hittade en hemlig liten pryl på glitter som jag ska spara och ge bort till en vän i höst. Blev mest nöjd med dagens hemliga lilla pryl och mina fina små hårklämmor. :)

Puss och kram! Nu ska jag läsa min bok och Lyssna på The Sounds.
Här kommer några bra låtar med The Sounds. Ni har säkert hört dessa låtarna ett par gånger inann. Dem två sista låtarna borde ni ha hört iaf. :)

The Sounds - No one sleeps when i´m awake



The Sounds - Living in America


The Sounds - Painted by numbers

Kristianstad

Hejsan alla!

Varit i kristianstad med Emma idag för hon skulle byta sina jeanstights bla. Vaknade iaf vid halv 10 tiden och orkade inte gå upp så jag startade TV istället. Somnade nästan men Emma ringde och väckte mig vid halv 11 och frågadeom jag ville följ med till kristianstad. Så det blevsnabbt in i duschen och dra på sig lite kläder.

Emmas mamma skulle köra oss och Sara, Emmas lillasyster, till bromölla och sedan tatågettill kristianstad.  Vi skulle åka från Emma vid halv 12 för att hinna med tåget vid 12. När vi kommigt lite längre än till jämshög så ringde Emmas morbor och sa att vi kunde åka med han och  hans tjej istället för att vänta en timme på nästa tåg eftersom vi inte hunnit till bromölla innan 12 tåget gått.  Så vi köde till baka och väntade på Emmas morbror Harry och hans tjej. Dem skulle lämna Emmas kusiner hoss Emmas mormor.

Vi väntade i en och halv timme innan dem komm. Dem hade en väldigt snygg och lyxig bil iaf. Vi tränge ihop oss 4 i baksätet och körde hela vägen till kristianstad därj ag hittade nothing. Emmas köpte ett par nya jeanstights och en kofta tror jag. Vi åt mat på favoriten och köpte kulglass innan vi åkte hem.På vägen ut från kristianstad så tittade jag ut genom rutan av en ren slump och såg någon bakifrån som fick mig att tänka på Henrik Palm. Jag hade rätt. Jag såg Henrik Palm. Emma såg när han vände sig om oh skrek att hon såg Henrik. jag tyckte väl det liknade han tänkte jag. Vi hittade inte MQ innan så jag sms:ade Emelie och frågade henne vart det låg, hon förklaradejättebravartvi skulle gå så vi sprang in dören sanabbis innan vi gick bort till Burger king för attmötaresten av gänget.  

När jag komm hemm så var Morfar och morbror Thomas med lillkusinen Matilda som är 2år här. Hon är så gullig, och ännu lockigare än sist! Men Morfar hade fått en soffa och ett marmorbord av en jobba kompis till oss. Så demvar och lämnade det här. Medans Morfar, Thomas och mamma sprang ner i källaren lekte jag och Matilda med studsbollar. Hon tyckte det var väldigt kul att dem studsadenärman kastade iväg dem. Efter en liten stund så åkte dem hem och Jag fick en kram av Matilda innan hon vinkade glatt och sa Hejdå.

Efter det så slappade jag på soffan och spelade Sim City 4 med robin innan beck började. Fastande på  TV 4 film för någon gammal film. Var någon rockstrjärna som gifte sig med sin 13åriga kusin. Riktigt bra faktiskt. Såg början och slutet på beck iaf. så fick lite av båda!

Nu är jag trött, God Natt <3

Youtubeklipp

Idag har jag inte gjort på mycket, har mest suttit vid datorn. Var inne på youtube för en stund sedan och hitatde två roliga klipp jag tänkte lägga upp.

Svenska för nybörjare



titta HQ så blir det bättre bild! :)

Flygkaparna


Ha det gött! :D

Feastival i regnet

Var på östersjö festivalen idag igen. Denna gången med Emma och Tarika, även om det regnade så gick vi runt och kollade i butikerna och i alla stånden. Inget köpt idag mer än godis och pommes. Vi åt varma pommes under Tarikas paraply bara för att det regnade.

Vi väntade på bussen jättelänge. Typ 1 timme och 43 minuter tror jag. Vi satt på en bänk och pratade. När busssen väl komm och vi steg på för att betala så spelade dem Johan Palm på radion. Vi satt och snackade Johan lite och Emma satte på några låtar i sin mobil med. Hon hade det på lågt ljud och mobieln upptryck med högtalaren mot örat. Haha.

När jag komm hem satt det en katt innanför dörren och klagade på att han ville ha mat. Så jag matade honnom tog i glassbåt i kylen och satte vid datorn. Nu ser jag på Somamrkrysset där Måns Zelmerlöv är progamledare.

Regnig men rolig dag! :)


Shopping

Det blev inte så mycket köpt idag. Hittade inga solglasögon vilket ajg verkligen behöver. Mina gamla är sönder, typiskt. Jag har bara vandfrat omkring på östersjö med Mamma sen klockan halv 4 idag.

Gick i varje klädesaffär jag hittade och det var utplockat överallt. Det förstår man ju när det är 50 - 75% rea i varje butik. Hittade inga linnen vilket behövs då jag vuxit ur mina gamla. Vanliga Jeans får vänta tills skolan börjar, hade tänkt att hitta ett par medans det var rea men det fanns inga snygga.
 
Inne på Vero Moda köpte jag ett par kortare jeanstights för 100kronor, skulle kosta 300 om det inte var rea på dem. Dem är ljusblåa, vilket jag hellst ville ha, perfekt! Sen köpte jag även 3 par Pieces trosor för 149 kronor. Svarta, vita och blåa.

Åt  fish ´n´ chips på idag också, det var jätte gott! Jag har bara ätit det 1 gång innan och det var när vi fick det i skolan.

Imorgon blir det östersjö igen med lite roligare folk.

Östersjöfestivalen

Idag ska jag och mamma in till karlshamn och gå på ösersjöfestivalen. Imorgon ska jag dit igen med Mollie, hoppas man träffar lite roligt folk medans man vandrar omkring. Haha. Bloggar om min dag sen när jag kommer hem i kväll. :)

Jag längtar tillbaka till Malmö. Hade sjukt kul med Emma och Mollie <3 :D

En helt vanlig Torsdag.


Har itne gjort något speciellt idag. Vakande vid 12 tiden av att telefonen ringde. Jag åt frukost och satte mig datorn. Speaklde sims 2 tills mamma komm hem från Karlshamn. Sen så gick och mamma ut en runda på byn. Hitatde ett apr Jeans tights på Lizzos för 149 kronor på Rea. 

Märkte även att höstkläderna börjat komma i butikerna nu, man blir nästan lite deprimerad. Haha. Sen ahr jag inte gjort mer än att messat med Emma Ros. och suttit vid datorn och lyssnat på The Beatles. Puss :*

Let´s Dance

På aftonbladets hemsida pågår just nu en röstning om vem man hellst vill se i Let´s Dance nästa år.  Man kan bland andra välja mellan Björn Gustafsson, Anders Bagge, Daniel Westling och Johan Palm.
http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/tv/dokusapa/letsdance/article4786593.ab 

Själv valde jag Johan Palm eftersom han är min idol och för att det hade varit jätte kul om han kom med i Let´s Dance och lärde sig dansa, då kan ju bagge inte säga att han dansar som en full pensionär längre! :)


Harry Potter och halvblodsprinsen


Idag har jag varit och sett den nya Harry Potter filmen som hade Sverigepremiär idag. Den var självklart mycket bättre än vad jag trodde den skulle vara.

Dagen började med att man vaknade upp vid 9tiden och åt frukost. Efter frukosten så duschade jag och gjorde mig i ordning för att gå ner till bussen som gick 10.10. Johanna och Jennie skulle också se filmen så jag hade sällskap med Johanna ner till bussen där jag skulle möta min kompis, Mollie.

När vi väl var framme i bromölla så var det lite mer än 1 timme kvar innan dem började släppa in till bion. Jag och Mollie satt utanför bion och snackade en massa innan dem öppnade. Efter vi köpt biljetterna och popcorn och lite sånt så satt vi och väntade i 40 minuter innan filmen började.  Mollie trodde hon hade bokat på första raden men ahde bokat på sista raden istället. Hon sa att kartan dem hade på bokningssidan var vänd på fel håll. haha. Men det gjorde ingenting, vi fick bra platser även om vi satt längst ut till höger på sista raden. Man såg bilden mycket tydigare där bak än vad man gjorde längst fram. Har liksom varit på den biografen många gånger inann. ;)

Efter filmen så satt vi och väntade på bussen i ca 30min. När bussen komm så var den saken som man tar betalt med sönder, så vi fick åka hela vägen hem gratis. Tjänade hela 25 kronor .. ^^
Imorgon, om det är fint väder, får man kanske följa med Mollie och hennes pappa ut med motorbåten.  Hon ska åka på brädan bakom då och jag ska ta massa kort :D 

ses imorgon :)

The Beatles

Idag har jag bara varit hemma och slappat framför teven. Mamma och Robin bestämde sig för att gå ner till den stora lekplatsen nere i byn i förmiddags och jag orkade inte duscha och ta på mig kläder så jag stammade hemma och spealde the sims 2 arbetsliv istället.

Jag orkade inte spela mer efter ett tag så jag gick inpå youtube och kilckade runt. Jag hittade två bra låtar med The beatles och massa korfilmer från Pixar. Jag gick på en annan sida som heter blogghjalp.se och hittade massor av tips för att göra bloggen lite roligare och annat som kan vara bra att veta om man är nybörjade i bloggvärlden.
Jag hittade iaf ett tips om hur man la in låtar direkt på bloggen som i en liten youtube spelare. Jag tänkte prova det Ellinore fick hjälpa mig med en sak jag inte fattade för att det skulle funka. 

Här iaf kommer dem två Beatles låtarna jag hittade tidigare idag! ENJOY! :)

Love me do


Twist and shout

13 juli 2009


Dagen började med att jag vaknade upp hemma hoss Emma vid halv 11tiden eftersom jag sov över där. När vi hade vaknat så låg vi kvar och pratade lite innan vi gick upp för att äta frukost. Jag åt  två rostade mackor med hallonsylt på och drack ett stort glas Oboy. Inte specillt nyttig frukost men det är vad jag brukar äta och duger bra för mig.
Vi hade besämt oss för att se på en film där uppe på den stora teven då Emmas föräldrar inte var hemma. Vi såg filmen What a girl wants med bland annat Amanda Bynes. Efter filmen gick vi ner och bytte om och lite sånt. När klockan var runt ett så cyklade jag hem efter att jag och Emma suttit vid datorn en liten stund.

När jag komm hem vid halv två så satt jag vid datorn en liten stund innan Pappa komm och hämtade mig Johanna och Robin för vi skulle se Ice Age 3 i bromölla. Vi hade bokat biljtter så vi var där en stund innan som man brukar när man har bokat.

Just nu sitter jag och chattar med Mollie om Gymnasiet och med Ellinore om bloggar. Lyssnar även på låten Stronger - Dead By April. :)  HA DET BÄST!

Välkommen till min blogg!

Hejsan Alla!

Nu har jag bestämt mig för att starta en blogg jag med. Vi får se vilka som läser den sedan.
Jag hade tänkt att blogga om lite allt möjligt, kommentera gärna om ni har förslag om vad jag kan blogga om!

Just nu sitter jag och syrran på hennes rum och tittar på Pushing dasies som går på tv3. Just nu är det reklam men jag tror det börjar snart igen.

Ha det bra
Kram Alexandra <3