9 januari 2012 - Dag 2. Staden där jag bor

Staden, eller rättare sagt samhället, där jag bor är den lilla hålan Olofström som ligger i västra Blekinge. Alltså är vi INTE skåningar som måga tror. De flesta har nog aldrig hör talas om denna lilla håla om man kommer en bit uppifrån tex. Det som Olofström är mest känt för är självklart Volvo, den stora fabriken på bilden är bara en av Volvos alla byggnader i denna lilla håla. Andra saker som är stora i olofström är Holje marknad, en årlig marknad dit massor av folk kommer varje år. Det bjuds på mycket underhållning i form av stora artister som kommer hit och uppträder. Metalldagen är också en stor händelse i olofström, fast det hade ungt inte varit lika mycket folk utan de "stora" artister som uppträder varje år. Norman, Nanne Grönvall och Eric Saade är några som upträtt på senare år. Eric var här i somras, ni kan tänka er att alla småtjejer sitter längst fram och skriker. Tror inte holjepark har varit så full av folk på ett bra tag som den var då..  Det är nog det som denna lilla håla har att erbjuda i underhållning..

Harasjömåla är kanske något ni känner till om ni fiskar mycket i blekingetrakten. Vi har runt 7000 invånare, om inte fler, enligt Wikipedia. Det var ju trots allt 2010 de räknade befolkningen senast. Vi har även en camping, Halens camping, vid en stor sjö (Halasjön) som är väldigt populär bland tyskar och danskar under sommarhalvåret. Halasjön är den sjön man åker till om varma sommardagar, det finns ju självklart andra sjöar runt omkring men Halen är den populäraste.
Det händer inte så mycket i den här hålan, finns väl inte mycket mer att säga. Det går ju att använda google om man vill lära sig mer om denna lilla håla.. .;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback